perjantai 31. lokakuuta 2014

Avoin kirje Tuomas Enbuskelle

Rakas Tuomas,

olen jo kauan seuraillut tekemisiäsi eritoten median kentällä. Sinulla on paljon rahaa, hieno auto ja valtava mediajulkisuus. Kuulin taannoin, ettei "roihukaan" ole sinulle aivan vieras. Tiedät mistä puhun. Tämä on hatunnosto Sinulle, Tuomas.

Olet puhunut muun muuassa tuloerojen tarpeellisuudesta. Darwinismissasi haluaisit viedä ihmiskunnan niin kutsuttuun selviytymistaisteluun, jossa vahvin pärjää ja jokainen on oman onnensa "seppä". On ilahduttavaa havaita, kuinka rohkeasti juuri Sinä olet nostamassa ihmisistä älykkäimpiä ja lahjakkaimpia korkeimmalle jalustalle.
Tuomas Enbuske.

Olet eurooppalainen. Olet kosmopoliitti. Olet talk show -juontaja. Sivistyksestäsi ei näe sitä, että oppilaitoksesi on ollut lähinnä "elämän kova koulu". Minusta Sinä kirjoitat paremmin kuin kansakouluopettajasi olisi koskaan voinut odottaa.

Olen täällä Tölikassa kulkiessani törmännyt usein muihin kehitysvammaisiin ja surukseni huomannut heidän kaipaavan jatkuvaa holhousta. Kenties Sinä, Tuomas, voisit menestyneenä kohtalotoverina käydä tuolla asuntolassa inspiroimassa ja innoittamassa itsenäisestä elämästä haaveilevia "nuoria enbuskeja".

Päättäväisyytesi on täytynyt olla teräksisen luja, kun olet selättänyt heikon lähtökohtasi asettamat haasteet matkallasi kohti "kansan huippua". Vaikka en osaa olla asioista kanssasi juurikaan samaa mieltä, en voi kuin ihailla valtavaa rohkeuttasi unelmoida yhteiskunnasta, jossa et lähtökohtaisesti itse olisi "valioluokkaa". Olisit kenties lähempänä julmasti potkittua kulkukoiraa kuin pöyhkeästi valtikkaansa heiluttavaa "möhömahakuningasta". Olet siis todellinen filosofi.

Johan tässä ajoittain masentuneena osaa vanhempikin valtiomies inspiroitua menestystarinastasi, hyvä Tuomas. Toivotankin Sinulle oikein mukavaa viikonloppua! Kenties joskus vielä jaamme veljeyden nimissä yhteisen "savutorven"..?

-E.K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti